top of page
mauitmetstep.jpg

Steppen met Fikkie

"Heerlijk met je hond actief in de buitenlucht samenwerken en ondertussen nog aan je conditie werken ook, het was nog leuker dan ik had gedacht!" -  Martine

Zomaar een reactie van een deelneemster aan één van de eerste workshops die ik gaf eerder dit jaar. Wat zij zei wist ik zelf natuurlijk al lang, samen met mijn hond Maui step ik ondertussen al een paar jaar regelmatig leuke routes. Het is net weer even wat anders dan wéér gewoon een wandeling...wat ik uiteraard ook nog steeds heerlijk vind, maar een beetje afwisseling is altijd leuk natuurlijk! Tijdens het steppen is de interactie met de hond ook intensiever dan tijdens een wandeling. Doordat het tempo hoger ligt dan bij wandelen en de hond naast je meedraaft moet hij of zij goed opletten welke kant je op gaat . Tegelijkertijd moet jij goed op je hond letten dat die begrijpt wat jij van hem of haar wil zodat jullie op een rustige en veilige manier samen vooruit komen. Steppen is niet zomaar even met je hond er op uit gaan, het is een heerlijke manier om samen met je hond in teamverband even alle dagelijkse beslommeringen van je af te zetten! 

Lijkt het jou leuk om dit ook een keer te proberen? Meld je dan aan voor de workshop Steppen met je hond voor beginners. Tijdens deze workshop leer je onder deskundige begeleiding eerst zelf het steppen onder de knie te krijgen, en op het moment dat dit goed gaat gaan we stap voor stap de hond aan de step laten wennen, zodat deze er op zijn eigen tempo kennis mee kan maken. 

Zomaar wat voordelen van steppen:

  • Zowel baas als hond bouwt een goede conditie en spiermassa op

  • Baas en hond leren (nog) beter samen te werken 

  • Je bent lekker in de buitenlucht bezig 

  • Je stept mooie routes door de omgeving

  • Je hebt veel plezier samen met je hond waardoor de band versterkt

  • Steppen is voor mensen veel minder belastend voor de enkels en knieën dan bijvoorbeeld hardlopen

  • Het is gewoon heel erg leuk! 

samenmetdehondsteppen.jpg
bottom of page