top of page
steppen met de hond

Steppen met Fikkie

Mensen met een hond zijn over het algemeen actiever dan mensen die geen hond hebben, dat is bekend. Maar naast het dagelijkse rondje door het park wandelen of een keer een stukje naast de fiets meegaan is er nog een leuke manier om samen met je hond op pad te gaan, namelijk op de step! Voor de meeste volwassenen is het heel wat jaren geleden dat ze voor het laatst op een step hebben gestaan, maar deze sport is erg in opkomst en biedt daarnaast een perfecte manier om samen met je hond actief te zijn. Een leuke én veilige manier om samen met je hond op pad te gaan en daarnaast ook nog eens aan je eigen conditie te werken. En daarnaast is het vooral ook heel erg leuk om te doen en versterkt het de band tussen hond en eigenaar! 

De voordelen van steppen:

  • Het tempo op de step sluit goed aan bij een rustig draftempo van de hond, de ideale manier om de conditie op te bouwen

  • Je werkt op een leuke manier samen met je hond en vormt echt een team

  • Het is een gezonde manier van bewegen voor baas én hond

  • Je ontdekt mooie plaatsen die je met wandelen niet snel tegenkomt

  • Je hebt heel erg veel plezier samen! 

 

Tijdens een workshop of privéles steppen met je hond kun je zelf ervaren hoe leuk het is om samen in actie te zijn, te genieten van de omgeving en leer je goed op elkaar te letten. Allereerst leer je zelf hoe je moet steppen en hoe je vol zelfvertrouwen en op de juiste manier op de step vooruit komt en beweegt. Als dit eenmaal onder de knie is halen we de honden erbij en laten we deze rustig kennismaken met de steps, allemaal op hun eigen tempo. De ene hond zal er geen enkel probleem mee hebben en een andere hond kan het in het begin nog spannend vinden, dit gaan we stap voor stap per hond bekijken om ervoor te zorgen dat ze uiteindelijk allemaal een leuke en positieve ervaring hebben.

hondenstep, steppen met de hond

Leren steppen samen met je hond is niet voor de poes!  Het is heel leuk om te doen, maar tegelijkertijd een intensieve activiteit omdat je én op de step en je steptechniek moet letten én natuurlijk ook je hond in de gaten moet houden. Maar je zult al snel merken dat dat steeds beter gaat en je een team vormt met je hond. Deze workshop is dan ook de perfecte manier voor een eerste kennismaking onder deskundige begeleiding met deze leuke activiteit! 

Wat kost dat?

Een workshop van 2 à 2.5 uur kost € 35,- bij deelname van minimaal 3 personen. Per workshop kunnen er maximaal 5 baas/hond combinaties meedoen. Uiteraard mogen er ook mensen mee zonder hond, zij betalen € 30,-. Privéles is ook mogelijk, voor 1 of 2 personen is het € 80,- en zal de workshop tussen de 1.5 en 2 uur duren. 

Wanneer vindt dit plaats? 

Op deze website staan regelmatig data gepland waarop de workshops plaats vinden. Deze data zijn altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Bij warme temperaturen kan de workshop niet doorgaan en zal deze naar een andere datum verplaatst worden, het welzijn van de honden staat tenslotte altijd voorop. Ook bij ijsvorming vinden er geen workshops steppen plaats. In deze gevallen zal er altijd naar een passende oplossing gekeken worden. 

De volgende workshops vinden onder voorbehoud van het weer plaats op:

samenmetdehondsteppen.jpg
samenmetdehondsteppen.jpg
Zaterdag 29/6 - 09.00 uur

Locatie Lage Vuursche 

Vrijdag 5/7 om 19.00 uur

Locatie Groeneveld, Baarn

samenmetdehondsteppen.jpg
Woensdag 10/7 om 19.00 uur

Locatie Soesterduinen

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

 

Zelf een datum plannen voor een workshop of een privéles boeken?

Dat kan natuurlijk ook! Stuur een email naar fikkiefriends@outlook.com met daarin je wensen en dan plannen we samen een datum en tijd in. Ook met eventuele vragen kun je natuurlijk op dit adres terecht. 

Waar vindt dit plaats?

De workshops vinden plaats op verschillende mooie locaties in de omgeving van Amersfoort. In deze regio zijn prachtige routes te steppen die ook voor de honden veel diversiteit bieden. Het is ook mogelijk om op locatie een workshop te komen geven, hiervoor geldt een toeslag voor de reiskosten van 25 cent per gereden kilometer vanaf Amersfoort. 

bottom of page