top of page
puppies.png

Puppycursus

Pawprint.png

Een nieuw pup in huis....wat een feest! Zo'n lief en klein wezentje zou je het liefst de hele dag verwennen en knuffelen. Alles wat ze doen is grappig en aandoenlijk en niets is te gek. Toch? 

Alleen worden kleine puppies groot, en dat gaat nog best hard in de meeste gevallen. Die eerste periode in een nieuw huis en bij een nieuwe familie is enorm belangrijk voor een pup, hier wordt de basis gelegd voor de rest van zijn of haar leven. In deze periode leren de pups nog heel makkelijk, staan ze voor een hoop open en trekken ze nog niet zo snel een eigen plan. Essentieel dus om in die eerste weken al op een goede en verantwoorde manier met je pup om te (leren) gaan. 

Wat komt er in de puppycursus allemaal aan bod? 

Natuurlijk leren we de pup onder andere de bekende basiscommanco's als zit, af en hier. Zaken die nodig zijn om op een veilige manier met je hond te kunnen wandelen en hem of haar goed te kunnen begeleiden. Deze oefeningen krijgen de pups spelenderwijs snel onder de knie. Maar daarnaast komen ook kwesties als onder andere zindelijkheid, eventueel bijtgedrag in spullen of mensen en de pup alleen thuis laten aan de orde.

Verder speelt socialisatie een grote rol in deze cursus, maar wat is een goede socialisatie? Betekent dat dat je je pup overal mee naartoe moet nemen en overal aan bloot moet stellen of is het slimmer om te kijken wat hij of zij in de rest van zijn leven vaak tegen gaat komen en daar op te focussen? Allemaal zaken die aan de orde komen in deze leuke en leerzame cursus. Uiteraard is er ook veel plaats voor spel en fun in de cursus, we houden het vooral ook leuk voor zowel baas als hond! Hoewel stukjes theorie zo nu en dan ook belangrijk zijn gaan we vooral heel veel doen om op die manier zelf te ervaren hoe de pup reageert en leert. Na 9 weken kan je veilig en op een leuke manier op stap met je pup en heb je al goed inzicht gekregen in het gedrag van je nieuwe huisgenoot en hoe je ervoor zorgt dat de hond zich ontwikkelt tot een vriendelijke hond die zich sociaal wenselijk kan gedragen in de dagelijkse samenleving. 

Tarieven

Abe.jpg

Groepslessen puppycursus:

Max. 3 deelnemers per groep.

9 wekelijkse lessen van 45 minuten : € 140,-

Inclusief gratis eerste kennismaking aan huis van 30 minuten, hierbij kunnen naast het kennismaken ook eerste vragen worden beantwoord. Deze kennismaking plannen we in overleg in zodra de inschrijving definitief is op een nader te bepalen dag en tijdstip. 

Privé puppycursus:

8 wekelijkse lessen van 30-45 minuten : € 250,-

 

Deze individuele lessen worden in overleg gepland, ideaal als er bijvoorbeeld niet iedere week op een vast tijdstip getraind kan worden of u aan huis gebonden bent, of als u om een andere reden individueel en privé wilt trainen met uw pup.

Privécursus is zonder toeslag mogelijk in een straal van 10 km om postcode 3824 JK heen, daarbuiten geldt een kilometertoeslag van 19 cent per kilometer (heen en terug).

Eerst volgende startdata groeps puppycursus:

Dinsdag 23 juli 19.30 uur

Dinsdag 20 augustus 18.30

* Iedere 4 weken starten er nieuwe cursussen, indien bovenstaande data te vroeg komen kunt u wachten tot de nieuwe data online geplaatst worden of even contact opnemen om te informeren. 

bernersennenpup.png

** NB: Pups dienen minimaal 8 weken oud te zijn bij aanvang van de puppycursus en de inentingen te hebben ontvangen volgens de geldende richtlijnen. 

bottom of page