top of page

Over Fikkie & Friends

lanaiselfie.jpg
andorra.jpg
16508716_10155146434423900_7644760323333202756_n.jpg

Mijn naam is Cathelijne, ik woon in Amersfoort en het is waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar ik ben een groot dierenliefhebber :) Zo lang ik me kan herinneren ben ik omgeven door honden, katten en vroeger ook knaagdieren en als kind genoot ik er al van om samen met mijn vader en de honden het bos in te gaan om mooie wandelingen te maken.

Ik deel mijn huis met mijn lieve honden Maui, Lanai en Jenta. Maui is een Zwitserse Herder teef van 9 jaar oud, Lanai is de eeuwige puber maar is ondertussen ook alweer 5. Jenta is de benjamin van het stel, zij is een werklijn Groenendaeler geboren in mei 2023.

Het idee voor een huisdierservice kwam bij mij op toen ik in het verleden zelf op zoek was naar een oppas voor mijn katten wegens een vakantie. Terwijl ik de mogelijkheden bekeek kwam het idee in mij op dat ik het zelf ook heel erg leuk zou vinden om voor andermans huisdieren te zorgen. Met dit idee heb ik een tijdje rond gelopen en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om van mijn hobby werk te maken!

In 2017 is op die manier Fikkie & Friends ontstaan, in eerste instantie nog naast mijn baan in loondienst bij ProRail. Dat bleek toch een lastige combinatie te zijn dus in 2019 ben ik gestopt bij ProRail en helemaal voor mijn bedrijf gegaan. Tot op de dag van vandaag heb daar nog geen moment spijt van gehad!

Buiten ervaringsdeskundige als honden- en voormalig katteneigenaar heb ik ook diverse cursussen en workshops gevolgd over honden en katten en gedrag etc. voordat ik voor mezelf begon en leer ik tot op de dag van vandaag altijd nog bij. Je bent tenslotte nooit uitgeleerd! Ik ben ook in het bezit van een EHBO diploma voor honden en gediplomeerd kynologisch instructeur. Deze opleiding heb ik in 2019 gevolgd bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding (www.hondenopvoeding.nl) Na het behalen van die diploma's heb ik dan ook hondentraining aan mijn diensten toegevoegd om mensen te helpen bij het opvoeden van hun hond en te ondersteunen bij problemen waar zij eventueel tegenaan lopen. Ik bied kleinschalige puppy- en pubercursussen aan in groepsverband en privé met een persoonlijke aanpak afgestemd op baas en hond. Dit uiteraard met een positieve insteek en manier van trainen om de hond op te laten groeien tot een stabiele en sociale hond. Daarnaast train ik met mijn eigen honden ook nog, met Lanai doe ik agility bij KC Noordwest Veluwe in Ermelo en met Maui ben ik actief in het speuren. Jenta is in opleiding om mijn volgende agility hond te worden maar het zal nog wel even duren voordat dat zo ver is :) 

Ook in mijn vrije tijd ben ik graag met mijn honden op pad. Met Lanai loop ik 2e graad agility wedstrijden door heel het land, hier hebben we allebei heel veel plezier in. Het is superleuk om zo actief met je hond samen te  werken en een zo goed mogelijk team te vormen. Op vakantie gaan we meestal richting de bergen om mooie hikes te doen, en eigenlijk is alles altijd wel leuk zolang ik mijn honden  maar bij me heb! Honden zijn zulke bijzondere dieren, des te meer ik over ze leer des te meer ik me dat realiseer. 

Al met al leid ik nogal een honds leven :) En ik zou het niet anders willen!

Om contact met mij op te nemen klik hier

avalanche.jpg
lanaimaui.jpg
scheveningen_edited.jpg
bottom of page