top of page

Hondenschool Fikkie & Friends 

Bij Fikkie & Friends kunt u terecht voor persoonlijke op maat gemaakte training voor hond en eigenaar, zowel in groepsverband als privé. Of u nu een pup in huis krijgt of een wat oudere hond die via bijvoorbeeld herplaatsing of adoptie vanuit het buitenland bij u terecht is gekomen, er is voor ieder wat wils. 

In de groepen trainen we met maximaal 4 baas-hond combinaties om te verzekeren dat u de aandacht krijgt die u verdient. Geen grote groepen dus, maar kleinschalige trainingen met veel persoonlijke aandacht. Wilt u toch liever een privétraining volgen bijvoorbeeld bij u thuis of op een zelf uitgekozen locatie? Ook dat is mogelijk, voor de verschillende mogelijkheden kunt u hieronder kiezen naar wat voor soort training u op zoek bent. 

Uiteraard wordt er bij Fikkie & Friends op een positieve manier getraind volgens de laatste inzichten, zonder fysieke dwang of correcties. Dit betekent niet dat de hond zomaar alles mag doen, maar in de trainingen leert u hoe u ongewenst gedrag om kunt draaien naar gewenst gedrag. Niet door trucjes of kunstjes te leren, maar door inzicht te krijgen in het gedrag van uw hond, waarom hij of zij doet wat ze doet. En om daar op een juiste manier mee om te gaan zodat uw hond opgroeit tot een stabiele en sociale hond waar u jarenlang plezier van hebt! 

De groepstrainingen vinden niet op een vaste locatie plaats, maar op verschillende locaties in de omgeving van Amersfoort, Soest en Baarn. Zo trainen wij onder andere in het bos, het park, een woonwijk, op een kinderboerderij en nog wat andere leuke verrassende locaties. Dit omdat u in het dagelijks leven met uw hond ook niet altijd alleen maar op een standaard veld loopt, maar juist verschillende situaties tegenkomt waar uw hond op een normale manier mee om moet kunnen gaan. Privétrainingen worden altijd in overleg gepland, dus daarbij heeft u zelf inspraak in welke dag en tijdstip voor u schikken en op welke locatie we trainen. Uiteraard staat veiligheid voor dier en mens altijd op de eerste plaats, ongeacht de trainingslocatie. 

Waar bent u naar op zoek?

jongemaui.jpg

Cursus voor pups vanaf 8 weken, te volgen in groepsverband of als privétraining. Pups dienen gevaccineerd te zijn volgens de geldende richtlijnen. 

Bobbie_edited.jpg

Cursus voor honden vanaf 4 maanden die een puppycursus hebben doorlopen of honden die nog geen cursus hebben gevolgd (in overleg). Zowel in groepsverband als privé te volgen. 

luzje_edited.jpg

Training voor honden die maatwerk nodig hebben, bijvoorbeeld herplaatsers of rescuehonden, of honden die ongewenst gedrag vertonen.

bottom of page